Marţi, 7 iulie 2020
  Un colegiu de elită, pregătind elita viitorului

Premiile obţinute la faza naţională sau internaţională în anul şcolar 2014-2015

Limba germană

SOARE TEODORA, Clasa XII B
Premiul I, Olimpiada de limba germană - Proba individuală - etapa naţională
Premiul I, Olimpiada de limba germană - Proiect - etapa naţională


"Dintotdeauna am avut o înclinație către studierea limbilor străine. Ca urmare, părinții mei m-au încurajat și susținut în acest sens, ajungând la sfârșitul liceului să cunosc, la diferite niveluri –de la avansat la intermediar –trei limbi străine: germană, engleză și franceză. Acum, fiind studentă la facultate în Bruxelles, capitala Europei și a unei țări vorbitoare de franceză și neerlandeză, sunt pe cale să o învăț și pe a patra.

Încă din clasa a V-a, limba germană este pentru mine una dintre cele mai frumoase limbi vorbite în lume. În timp, intrând în contact cu Germania, cultura și civilizația acestei țări, dorința de a o cunoaște a crescut. Experiența mea cu această limbă pot spune că mi-a adus mult mai multe beneficii decât m-aș fi așteptat. Pe lângă evidentele cunoștințe din ce în ce mai profunde căpătate de-a lungul anilor de gimnaziu și de liceu, ea mi-a dat și ocazia să îmi măresc orizonturile prin participarea la Olimpiada de Limbă Germană Modernă.

Am început să particip din clasa a VII –a, iar dintr-a IX –a m-am calificat în fiecare an la faza națională, motiv pentru care am primit de la Ministerul Educației o ”Diplomă de Excelență”.

Faza națională a acestei olimpiade se desfășoară diferit față de celelalte materii, având o probă individuală, scrisă, și o probă de punere în scenă a unui roman german contemporan, fiecare cu clasamentul ei. Prin intermediul acestora mi-am dezvoltat gândirea analitică și creativitatea, capacitatea de a munci în echipă și de a înțelegeproblemele sociale reflectate în operele selectate. Pentru rezultatele mele, în anul 2012 am fost selectată să particip la un simpozion în Germania și în 2013 am primit o bursă de 3 săptămâni în aceeași țară.
După 8 ani de studiere a limbii germane, munca mea a culminat cu obținerea a două premii întâi la nivel național (la cele două probe) în ultimul meu an de liceu.
Pentru mine, învățarea limbii germane și participarea la Olimpiada de Limbă Germană Modernă, mai ales la fazele naționale, mi-au oferit oportunitatea de a cunoaște oameni noi,de a lua parte la activități multiculturale, de a-mi dezvolta gândirea, de a mă ajuta în formarea și dezvoltarea personală. Toate aceste experiențe mi-au dat ocazia să devin omul care sunt în prezent, iar pentru asta vreau să le mulțumesc profesorilor cărora le-am fost elevă la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”, doamnei profesoare de limbă germană care m-a ghidat permanent de-a lungul anilor în învățarea acestei limbi,și mai ales părinților mei, care au făcut toate aceste lucruri posibile pentru mine."


ION TEODORA, Clasa XII E
Premiul III, Olimpiada de limba germană - etapa naţională


"Mă numesc Teodora Ion şi sunt elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila.

Am participat la faza naţională a olimpiadei de limba germană modernă doi ani la rând, începând din clasa a X-a, şi doresc să împărtăşesc din experienţa mea. Datorită faptului că nu studiam această limbă de foarte mult timp, nu pot spune că am pornit „la luptă” tocmai cu o atitudine de învingător. De fapt, în primul an m-am înscris mai mult din dorinţa de a vedea cât reuşisem să asimilez până în momentul respectiv, si nu aveam aşteptări foarte mari. Faza judeţeană a olimpiadei a decurs, însă, neaşteptat de bine şi în curând am putut să mă bucur auzind că m-am calificat la faza naţională. A urmat o lună întreagă de pregătire intensivă, timp în care am reluat materia prin intermediul diverselor tipuri de exerciţii care se cer la olimpiadă şi, mai ales, am lucrat multe compuneri. Efortul nu a fost în zadar. În clasa a X-a am obţinut premiul întâi la proba individuală, suplimentat de menţiune la proba de proiect. Pe lângă bucuria că am reuşit sa demonstrez că îmi pot atinge ţelurile dacă sunt perseverentă, am fost plăcut impresionată de ceilalţi tineri participanţi. Am realizat că olimpiada de limba germană nu uneşte doar minţi strălucite, ci şi firi spontane, creative şi deschise la nou. Sunt mândră de persoanele pe care am avut ocazia să le cunosc şi cu care încă păstrez legătura.

Anul acesta olimpiada s-a desfăşurat asemănător celei anterioare. Etapa naţională nu a mai fost la Galaţi, ci la Focşani, însă persoanele de care m-am apropiat atât anul trecut au rămas neschimbate, la fel şi bucuria obţinerii unui nou premiu: locul al III-lea.  Consider că participarea la această olimpiadă mi-a oferit mai multă încredere în forţele proprii şi mi-a deschis ochii către ceea ce vreau să urmez pe viitor, anume să studiez germană-suedeză la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti şi, ulterior, să urmez un master în străinătate.

Aş mai participa şi în clasa a XII-a la olimpiada de limba germană, având în vedere programul încărcat pe care îl impune pregătirea pentru examenul de bacalaureat? Răspunsul este un clar şi concis „da, evident” , în special pentru hibridul dintre inovaţie şi raţiune pe care îl impun probele acestei competiţii, dar şi din pasiune pentru această limbă care nu îmi mai este chiar atât de străină."

Campania media națională de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive ”Fii Liber!”


Orar
an şcolar 2019-2020
13.01.20209
   REVISTE ALE COLEGIULUI
   ELEVII PREMIANŢI AI COLEGIULUI
Proiect PlasticsFree
Zidul indiferenţei - Concurs de colectare selectivă
Concursul Regional
   CENTRU ACREDITAT

 

Date de contact

Bulevardul Independenţei, nr. 4, BRĂILA, BRĂILA
Cod poştal: 810019
Tel: +4(0239) 619 580
Fax: +4(0239) 619 580
E-mail: murgocibraila@yahoo.com
COLEGIUL NAŢIONAL
"GHEORGHE MUNTEANU MURCOGI"

© 2011 - 2020 Toate drepturile rezervate