Luni, 22 aprilie 2019
  Un colegiu de elită, pregătind elita viitorului

Absolvenţi

ASOCIAŢIA „SEMPER FIDELES MURGOCI”

Bulevardul Independenţei, nr. 4, Braila

Tel/Fax: 0239/619580, E-mail: asfmurgoci@yahoo.com

 

Ziua Absolventului a devenit, la a doua ediție, Ziua Carierei   
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 25 mai 2013, la sediul colegiului

Ziua Absolventului este organizată anual și este dedicată absolvenților Colegiului Național „Gheorghe Munteanu-Murgoci” indiferent de generația din care fac parte. Această ediție a adus plus pentru elevi – un program de consiliere vocațională profesionistă și sesiuni de mentorat cu absolvenți, specialiști în diverse domenii. 

În cadrul evenimentului au avut loc, ca și la prima ediție, o sesiune de lucru a membrilor asociației, un meci de baschet amical între echipa liceului și echipa absolvenților, dar și o reuniune informală.  

Cunoscutul caricaturist brăilean, Costel Pătrașcan, a oferit două caricaturi speciale care au fost vândute prin licitație în cadrul evenimentul. Sumele plătite au intrat în bugetul Asociației, iar doi câștigători au primit și autograf din partea autorului.

Career Day – a fost numit programul destinat elevilor și a avut două părți. Prima a avut forma unei discuții în plen și a fost moderată de doamna Mihaela Feodorof, specialist în consiliere vocațională și manager al companiei Your Way Conseling (www.yourway.ro) oferind tinerilor o vedere de ansamblu despre cum se pot evalua și cum pot alege cel mai bine ce li se potrivește pentru viitor. A doua parte a presupus împărțire pe ateliere tematice care au fost moderate de absolvenți de Murgoci.

Cristian Niculae, președintele Asociației Semper Fideles Murgoci ne-a declarat că „au avut loc 5 grupe de lucru pe domeniile management-administrație (moderată de Ionuț Radu, Dorin Badea și Alexandru Dănăilă), medicină (moderată de Ștefan Chiscop), arhitectură (moderată de Marian Ion), juridic (moderată de Bogdan Covaci) și inginerie (moderată de Țuga Ranislau, Janina Baiguș și Silviu Matei).”

Conform aprecierilor Dianei Peneș, elevă în clasa X-a și președintă a Consiliului Elevilor din Murgoci, participanții au fost „încântați și interesați de discuțiile avute cu absolvenții. Abordarea subiectelor concrete despre parcursul în carieră, despre cum te influențează anumite decizii și cum să faci alegeri bune pentru viitor ne determină să așteptăm cu nerabdare organizarea unei noi ediții în toamnă. Vom propune și alte domenii în funcție de interesele elevilor. Ideea este foarte bună și această inițiativă este o șansă în plus pentru noi.”

Relațiile de mentoring pe care absolvenții și-au manifestat disponibilitatea să o aibă nu se opresc la întâlnirile organizate la liceu. Discuțiile pot continua și individual sau pot fi deschise și în cadrul versiunii online a programului la adresa www.mentoringmurgoci.wordpress.com

*****
Mai multe informații

Asociația „Semper Fideles Murgoci” a fost înființată în luna decembrie a anului 2011 și își propune să devină o platformă de comunicare și legătură pentru absolvenții instituției și partener de încredere pentru actualii elevi și pentru profesori.

Cea mai simplă modalitate de a sprijni activitatea organizației este înscrierea și achitarea cotizației de membru a cărei valoare minimă este de 1 leu pe lună. Membrii care au mai multă dorință de implicare pot contribui la proiectele care vor fi demarate nu doar cu resurse materiale, ci și cu informații din experiență personală și profesională și cu prezența la activități.

Mai multe informații despre activitatea Asociației „Semper Fideles Murgoci” pot fi găsite la adresele www.murgoci.ro și www.asfmurgoci.ro .

Colegiul Național “Gheorghe Munteanu-Murgoci” are o existență de peste nouă decenii și s-a afirmat de-a lungul timpului ca o adevarată citadelă a învățământului brăilean.

Clic aici pentru a descărca acest comunicat.

Pagina 1 din 1 |   Salt la pagina

Orar
an şcolar 2018-2019
18.02.2019
   REVISTE ALE COLEGIULUI
   ELEVII PREMIANŢI AI COLEGIULUI
Proiect PlasticsFree
Zidul indiferenţei - Concurs de colectare selectivă
Concursul Regional
   CENTRU ACREDITAT

 

Date de contact

Bulevardul Independenţei, nr. 4, BRĂILA, BRĂILA
Cod poştal: 810019
Tel: +4(0239) 619 580
Fax: +4(0239) 619 580
E-mail: murgocibraila@yahoo.com
COLEGIUL NAŢIONAL
"GHEORGHE MUNTEANU MURCOGI"

© 2011 - 2019 Toate drepturile rezervate