Luni, 22 aprilie 2019
  Un colegiu de elită, pregătind elita viitorului

Activităţi extraşcolare

alegeţi anul şcolar din listă

An şcolar 2017-2018

CONCURSUL REGIONAL "TESTUL CELOR 4 ÎNTREBĂRI", 2018

Testul celor 4  întrebări, ediția a VI-a, 2018  și-a desemnat câștigătorii!

Etapa națională  a Concursului  Regional cu participare națională Testul celor 4  întrebări, ediția a VI-a,  organizat de Clubul Rotary Brăila în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și  Colegiul Național Gh. M. Murgoci, s-a desfășurat  sâmbătă 5 mai, 2018 la Brăila. (Competiția este inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale, pentru anul școlar 2017-2018, la numărul 1456)

S-au calificat pentru  etapa națională 30 de elevi din cei 84  înscriși, provenind din liceele din  Alba, Brăila, Buzău, București, Constanța, Galați, Focșani,  Sibiu, Slobozia,  Ploiești, Târgu Mureș, 26 dintre aceștia fiind prezenți la Brăila pentru a-și expune discursul în fața juriului format din prof. Aurelia Ion, inspector educativ, ISJ Brăila, Marius Popescu, Președinte Club Rotary Brăila, Marius  Ulmeteanu, Club VARANA Rotary Focșani, prof. Magdalena Grecu, Slobozia și  prof. dr. Ana Coman, Brăila.

S-au acordat din partea Clubului Rotary Brăila 5 premii și 6 mențiuni, constând în diplome și bani. Fiecare  elev calificat  la etapă națională a primit diplomă de participare, alături de suma de 50 Ron. Profesorilor coordonatori și îndrumătorilor li s-au acordat diplome de excelență pentru implicarea în organizarea  concursului.

Câștigătorii celei de a VI-a ediții a Concursului Regional cu participare națională Testul celor 4  întrebări au fost următorii:

 

·         MARELE PREMIU 

MIHĂILĂ IULIANA RALUCA, CLASA a XI-a, COLEGIUL NAȚIONAL GH. M. MURGOCI, BRĂILA  PREMIUL I

·         PĂTRU ȘTEFAN, CLASA a X-a, LICEUL DE ARTE IONEL PERLEA, SLOBOZIA, IALOMIȚA  PREMIUL al II-lea 

·         IRIMIA ALEXANDRA VALENTINA, CLASA  a XI-a, COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI VITEAZUL, PLOIEȘTI, PRAHOVA 

·         PREMIUL al III-lea

GĂINARU GEORGE- SEBASTIAN, CLASA a IX-a, COLEGIUL NAȚIONAL VASILE ALECSANDRI, GALAȚI;   

ȘONTEA ANDREI, CLASA a IX-a, COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ TUDOR VIANU, BUCUREȘTI

MENȚIUNI

·         STOICA ȘTEFAN LUCIAN, CLASA a X-a, LICEUL DE ARTE IONEL PERLEA, SLOBOZIA, IALOMIȚA 

·         STOCHICI ELENA, CLASA a IX-a, COLEGIUL NAȚIONAL GH. M. MURGOCI, BRĂILA 

·         MARIN MARIA, CLASA a X-a, COLEGIUL NAȚIONAL B. P. HASDEU, BUZĂU

·         ANGAN LAVINIA, CLASA a IX-a, LICEUL DE ARTĂ IONEL PERLEA, SLOBOZIA, IALOMIȚA  RUSU LAURA  MARIA, CLASA a X-a. COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC CONSTANTIN BRĂTESCU, CONSTANȚA

·         BULANCEA ANA-MARIA, CLASA a IX-a, COLEGIUL NAȚIONAL GH. M. MURGOCI, BRĂILA 

  Coordonatorii concursului sunt Ana Coman, prof. dr. Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Brăila  și Ovidiu Dimofte, Asistent  al Guvernatorului Rotary România și Republica Moldova, District 2241.

Pentru actualul spațiu competițional școlar Concursul Testul celor 4 întrebări reprezintă, în viziunea Clubului Rotary Brăila,  o formă de familiarizare a tinerilor cu un model decizional, bazat pe principii, un cadru de valorizare a multiplelor experiențe culturale dobândite de aceștia pe traseul educațional în care sunt integrați, dar și o exemplificare a modului cum poate funcționa eficient un tip de parteneriat, cel dintre un ONG și o instituție de învățământ.


 
 
 
 
 
 

ZILELE ŞCOLII-17-23 APRILIE 2018, COLEGIUL NAŢIONAL GH. M. MURGOCI BRĂILA

23 aprilie înseamnă pentru Colegiul Național  Gh. M. Murgoci , Brăila un moment de sărbătoare, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe fiind ocrotitorul spiritual a acestei instituții de învățământ, care va împlini în anul viitor un centenar de existență, o instituție  recunoscută prin excelență și performanță  în educație.

Activitățile prilejuite de acest moment au fost numeroase, de la concursuri la serbări școlare, reunite sub genericul Zilele Școlii.

Profesorii de istorie, Ștefan Aftodor și Alina Vlad, au coordonat cele două secțiuni ale Concursul interdisciplinar Cultură și civilizație în România, faza locală:  Monografii istorice locale-cu tema Patrimoniul Brăilei. Castelul de apă și Mentalități culturale și cercetare sociologică-cu tema Spirala sărbătorilor.

Acestea au presupus elaborarea unor portofolii de cercetare științifică, studii de caz. Etapa națională a concursului se va desfășura în perioada 2 - 6 iunie, 2018, la Galați, la care vor participa 6 elevi ai Colegiului: Dragomir Nicușor,   Batog Ana-Maria, Cotigă Ana-Maria, clasa a XI-a G și Smeu Casandra, Ciroiu  Florența, Ștefan Andreea, clasa  a X-a E.

Tot în cadrul Zilelor Școlii, Ana Coman, prof. dr. limba și literatura română, coordonatoarea Concursului Regional cu participare națională Testul celor 4 întrebări,  ediția  a VI-a, competiție organizată în parteneriat cu Clubul Rotary Brăila, împreună cu Ovidiu Dimofte, asistent guvernator Club Rotary România și Republica Moldova, au prezentat în cadrul unor sesiuni interactive formula de desfășurare a competiției, lansând prima etapă a acestuia, cea a elaborării eseurilor care dezbat dileme morale.

Faza finală a Concursului din 5 mai 2018 va reuni participanți din 12 județe ale țării.

Serbarea de pe Esplanada Dunării din 23 aprilie, organizată de prof. Gabriela Bălan,  la care invitați de onoare au fost: Viorel Marian Dragomir -Primarul orașului, Doinița Ciocan-Viceprimar, Alexandru Jantea-Viceprimar, Iulian Francisk Chiriac, Președintele Consiliului Județean, Dan Mihai Gheorghiță, Inspector școlar general adjunct, Directorii Școlii, a demonstrat spiritul creativ al elevilor Colegiului manifestat prin cântec, dans și artă dramatică.


În cuvântul Domniei Sale, prof. direct. al Colegiului Național Gh. M. Murgoci, Mihaela Florina Giurcă, a subliniat faptul că:

,,Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, este un moment de bucurie, de emoție, de înaltă întâlnire, de recunoștință pentru frumusețea spiritului ce se clădește în pace prin trudă și sacrificiu sub blândă mângâiere divină în școala noastră. ”

evidențiind, de asemenea, că:

            ,,Se cuvine să-i  lăudăm pe  elevii noștri merituoși, cu rezultate excepționale la învățătură, la olimpiadele și concursurile școlare județene și naționale, din cadrul tuturor disciplinelor, să-i lăudăm  și să le mulțumim profesorilor  coordonatori pentru efort, rezistență și perseverență. Discreția plecăciunii noastre e semnul unei recunoașteri profunde.

            Admir sufletele care se jertfesc în fiecare clipă pentru binele curat al tinerilor pe care-i formează, fiind convinsă că personalitățile împlinite în timp înseamnă jertfă.”

urând invitaților:

          "în zi de sărbătoare să vă bucurați mereu de cuvântul rostit cu mângâiere, de simplitatea zâmbetului care arată cât de ușor este să fii om”


 

VIZITA AMBASADORULUI REGATULUI UNIT AL MARII BRITANII ŞI AL IRLANDEI DE NORD

Excelenţa Sa, Domnul Paul Brummell, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord într-o vizită privată la Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci, Brăila

 

Welcome to our school, Your Excellency!

Acestea au fost cuvintele cu care elevii şi profesorii l-au întâmpinat pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, pe Excelenţa Sa, Domnul Paul Brummell, marţi 13 martie 2018.

După o discuţie informală despre performanţele elevilor, despre proiectele educaţionale derulate în şcoală cu directorii Colegiului, prof. Mihaela Florina Giurcă și  prof. Florentin Cimpoae şi cu profesori de limba englezăprofesorii de limba şi literatura română, Ana Coman şi Viorel Mortu, au oferit Excelenţei Sale, câteva din lucrările personale şi din cele ale elevilor școlii.

Următoarea etapă a vizitei a fost o întâlnire între Domnul Ambasador şi elevi despre ceea ce înseamnă a fi student în Regatul Unit. Discuţiile au avut un impact pozitiv asupra elevilor, apreciaţi de Excelenţa Sa pentru interesul privind dezvoltarea personală, pentru viziunea asupra carierei personale. Atmosfera generată  de discuţiile Domnului Ambasador cu tinerii Colegiului a fost una constructivă, demonstrând faptul că elevii cunosc foarte bine problematica lumii contemporane.

Plăcut impresionat de această întâlnire, Excelenţa Sa  le-a adresat profesorilor Colegiului un cuvânt de apreciere pentru modul exemplar în care tinerii reprezintă valorile şcolii, apreciindu-le  munca şi implicarea în formarea lor.

La finalul vizitei, Domnul Ambasador a scris în Cartea de onoare a colegiului.

Această vizită a Excelenţei Sale, Domnul Paul Brummell, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, a fost un moment cu o semnificaţie aparte pentru şcoala brăileană, aprecierile referitoare la educaţia primită de elevii Colegiului Național Gh. M. Murgoci, reprezentând o recunoaştere a calității activității didactice a profesorilor acestora.

Întâlnirea a fost coordonată de prof. limba engleză Mariana Crăciun


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pagina 1 din 1 |   Salt la pagina

Orar
an şcolar 2018-2019
18.02.2019
   REVISTE ALE COLEGIULUI
   ELEVII PREMIANŢI AI COLEGIULUI
Proiect PlasticsFree
Zidul indiferenţei - Concurs de colectare selectivă
Concursul Regional
   CENTRU ACREDITAT

 

Date de contact

Bulevardul Independenţei, nr. 4, BRĂILA, BRĂILA
Cod poştal: 810019
Tel: +4(0239) 619 580
Fax: +4(0239) 619 580
E-mail: murgocibraila@yahoo.com
COLEGIUL NAŢIONAL
"GHEORGHE MUNTEANU MURCOGI"

© 2011 - 2019 Toate drepturile rezervate