Luni, 22 aprilie 2019
  Un colegiu de elită, pregătind elita viitorului

Apariţii în presă

ÎN UMBRA ARŢARILOR

SUPLIMENT AL REVISTEI POEM CAFFE

 

Sursa: Supliment Revista Poem Caffe
Data publicării 26/10/2015

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015 BRĂILA

rima repartizare computerizată la liceu va avea loc, marţi, 14 iulie. Repartizarea computerizată se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile fiecărui elev pentru un anumit liceu şi pentru o filieră sau alta. Urmăreşte pe RomaniaTV.net la ce licee au fost repartizaţi elevii din judeţul Brăila.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/repartizare-computerizata-2015-braila_232315.html#ixzz3ozWPaUEq

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015

În urma unei analize a rezultatelor admiterii computerizate, realizată de Obiectiv Vocea Brailei, a reieşit faptul că elevii fug de profilul tehnic, la fel ca şi în anul precedent. La unităţile de învăţământ de top din municipiu nu a mai rămas niciun loc liber, ba chiar putem spune că a fost o luptă strânsă, dacă socotim după ultima medie cu care s-a intrat. Colegiul "Mugoci" a absorbit cei mai mulţi elevi care au avut media finală maximă, rămânând pe primul loc în preferinţele adolescenţilor. La polul opus, se află Liceul Tehnic "Grigore Moisil", unde au fost repartizaţi doar trei (!) candidaţi pentru cele două specializări: Electronică automatizări şi Fabricarea produselor din lemn. Copii foarte buni s-au înscris şi la liceele din judeţ, cum ar fi cazul Liceului Teoretic "George Vâlsan" Făurei, unde cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 9,70, la specializarea matematică - informatică.

Din totalul de 1.557 de candidaţi înscrişi la nivelul judeţului nostru, doar cinci au rămas nerepartizaţi, probabil din cauză că au bifat prea puţine opţiuni. Oricum, aceştia mai au o şansă să intre la liceu, întrucât din numărul total al locurilor, 1.792, au rămas neocupate 240.

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015. "Murgoci", liceul ales de copiii de 10

De departe, Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" a fost cel mai căutat liceu în rândul elevilor, iar mediile de admitere sub care s-a tras linie sunt foarte mari. Tot pentru această unitate de învăţământ au optat şi patru din cele cinci eleve care au obţinut 10 pe linie, atât la Evaluarea Naţională, cât şi în cei patru ani de gimnaziu. Andreea Cătălina Iancu şi Iuliana Raluca Mihăilă vor fi colege de clasă, la specializarea matematică informatică, iar Elena Panţuru a intrat la matematică-informatică bilingv. Maria Ecaterina Trifan a preferat Ştiinţele Naturii. Cea de-a cincea elevă de 10, Raluca Tudor, va urma studiile liceale la Bucureşti, la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", specializarea matematică-informatică. De remarcat că fetele au optat în unanimitate pentru profilul real.

Cu o medie de 10, iar restul de 27 cuprinse între 9,77 şi 9,99 la specializarea matematică-informatică bilingv, Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" urcă două locuri în "Top 50" de specializări pe ţară, faţă de anul trecut. Astfel, în raportul întocmit de Ministerul Educaţiei şi publicat pe site-ul www.edu.ro, la secţiunea Admitere 2015, colegiul brăilean se află pe locul 9. Anul trecut, "Murgoci" s-a clasat pe locul 11. E singura unitate de învăţământ din Brăila aflată în acest top naţional.

Per ansamblu, la unitatea şcolară din Calea Călăraşilor au intrat patru copii cu medii de 10 şi doar trei cu medii sub 9, restul de 189 fiind între 9,00 şi 9,99. 

La specializarea filologie bilingv, prima medie de admitere a fost 9,77, iar ultima 8,76. La matematică-informatică au intrat elevi cu medii între 10 şi 9,62, iar la matematică-informatică bilingv s-a intrat cu medii între 10 şi 9,77. La Ştiinţele Naturii, s-a tras linie sub nota 9,52, cea mai mare fiind 10. Şi la Ştiinţe Sociale s-au înscris copii cu medii foarte mari, între 9,76 şi 9,31.


URL: http://www.romaniatv.net/repartizare-computerizata-2015-braila_232315.html
Sursa: ROMANIATV.NET
Data publicării 14/07/2015

Bac 2015: Promovabilitatea la Brăila, mai mică decât anul trecut

 la nivelul judeţului Brăila, rata de promovare a examenului de bacalaureat de anul acesta a scăzut cu 1,26% faţă de 2014 • un singur candidat a reuşit să obţină 10 pe linie la toate cele trei probe scrise • este vorba de Andreea Laura Şelaru, elevă a Colegiului Naţional "Gh. M. Murgoci" • pe timpul desfăşurării primei sesiuni de bacalaureat nu au fost înregistrate suspiciuni de fraudare • înscrierile pentru cea de-a doua sesiune încep săptămâna viitoare

După o săptămână de foc pentru elevii de clasa a XII-a, ieri s-au afişat rezultatele primei sesiuni de bacalaureat din acest an. Promovabilitatea la nivelul judeţului Brăila este de 76,56%, mai puţin cu 1,26 puncte procentuale faţă de anul trecut, asta înainte de soluţionarea contestaţiilor. La nivel naţional, rata de promovare este de 66,41%, iar Brăila se situează pe locul V în topul judeţelor cu cei mai mulţi elevi admişi.

Pentru prima sesiune s-au înscris 2.072 de candidaţi brăileni, dintre care doar 2.039 s-au şi prezentat la probele examenului maturităţii. Au fost declaraţi admişi 1.561 de elevi. "Au fost respinşi 478 de candidaţi, dintre care 150 au obţinut medii între 5 şi 5,99, iar pentru a fi declaraţi admişi trebuia să obţină media 6 la cele trei probe scrise", ne-a declarat prof. Carmen Pîrlog, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

În topul liceelor se află Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" şi Liceul Tehnologic "Nicolae Oncescu" cu 100% promovabilitate. De menţionat că la "Oncescu" au fost doar trei candidaţi. Locul II este ocupat de Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", cu 96,79%, iar pe locul III se clasează Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", cu 96,45%. La polul opus, pe ultimele locuri se situează Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" cu 19,3% rată de promovare, şi Grupul Şcolar "G. K. Constantinescu", unde doar 11,11% dintre elevii înscrişi au promovat examenul.

Au fost 307 medii cuprinse între 9 şi 9,99 şi 469 medii între 8 şi 8,99.

Bacalaureatul din acest an a avut parte şi de o premieră. Lucrările scrise au fost corectate în alte judeţe decât cele în care s-a susţinut examenul. În cazul elevilor brăileni, lucrările lor au ajuns pe masa comisiei din Tulcea.

Prima sesiune din acest an s-a desfăşurat fără probleme în Brăila. Niciun elev nu a fost dat afară din sala de clasă, pe motiv că ar fi încercat să trişeze la examenul maturităţii.

Pentru trei elevi au fost întocmite comisii de specialitate. Unul dintre aceştia era nedeplasabil în momentul în care s-au dat probele scrise, aşa că, nevrând să aştepte până în august, când va avea loc cea de-a doua sesiune, a susţinut examenul de acasă. Carmen Pîrlog ne-a dat asigurări că au fost îndeplinite toate condiţiile, inclusiv cele legate de monitorizarea video-audio. În cazul celorlalţi doi, timpul de redactare a lucrării a fost mai mare, pentru că aşa recomandau certificatele medicale.

Elevii care au considerat că au fost nedreptăţiţi la corectare au avut ocazia să depună, ieri, contestaţii în intervalul orar 16.00 - 20.00. Încă nu se ştie care centru regional va reevalua lucrările brăilenilor.

O singură medie de 10 la Brăila

Cea care a reuşit să obţină nota 10 pe linie la toate cele trei probe scrise a fost Andreea Laura Şelaru, elevă a Colegiului Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", profilul matematică-informatică bilingv. Aceasta a fost pregătită la clasă de prof. Tatiana Bercariu la limba şi literatura română, de prof. Nazeli Boicescu la matematică şi de prof. Felicia Popescu la biologie.

Într-o discuţie pe care Andreea a purtat-o cu reporterii "Obiectiv - Vocea Brăilei", aceasta a spus că a aflat de reuşită de la prieteni, care au sunat-o ieri dimineaţă s-o felicite. "De aseară am început să caut rezultatele pe internet, ba chiar am fost şi de vreo 3 ori la şcoală, dar degeaba. Până la urmă, am adormit. Dimineaţă, când m-am trezit, aveam pe telefon mesaje de la prieteni în care mă felicitau pentru notele de 10 obţinute. Iniţial, am crezut că glumesc. Am intrat imediat pe site şi abia atunci m-am bucurat, când am văzut şi eu notele. Am fost puţin surprinsă. Într-un fel mă aşteptam, pentru că am învăţat mult în toţi cei patru ani de liceu, însă nu credeam că voi lua nota maximă, mai ales că la simulări nu am reuşit să iau 10 pe linie. Dar la simulări subiectele au fost mai grele".

Brăileanca de 10 ne-a declarat că s-a pregătit foarte mult pentru examen, însă a găsit timp şi pentru pasiunile sale. Îi place să cânte la pian şi să meargă la teatru. Chiar a obţinut premii la concursurile naţionale de muzică. Nu a participat la olimpiadele şcolare, însă a reuşit să se facă remarcată acum, la examenul maturităţii. Despre dificultatea subiectelor din această sesiune, Andreea a spus că "putea să obţină oricine 10 la bac, doar dacă învăţa din timp. A fost foarte multă materie de asimilat. Mi s-a părut că anul acesta subiectele au fost făcute pentru a verifica atenţia elevilor. Trebuia să citeşti foarte bine enunţurile"

Eleva de la "Murgoci" intenţionează să-şi continue studiile la Academia de Ştiinţe Economice (ASE) din Bucureşti, la specializarea Marketing. "Îmi doresc să urmez o carieră în publicitate, să devin PR. Mă fascinează acest domeniu. Chiar dacă este cam nou, începe să se dezvolte", a conchis Andreea Şelaru, singura elevă din Brăila care a reuşit performanţa de a obţine 10 pe linie la bac.

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune bat la uşă

Rezultatele finale ale primei sesiuni de bacalaureat din acest an vor fi afişate vineri, 10 iulie, imediat după soluţionarea contestaţiilor.

Cei care doresc să participe la cea de-a doua sesiune ar trebui să-şi pregătească dosarul, pentru că săptămâna viitoare, 13 - 17 iulie, are loc înscrierea candidaţilor. Primele probe ale examenului sunt programate de-abia în luna august. Pe 17 şi 18 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 18 şi 19 candidaţii vor dovedi cât de bine cunosc o limbă de circulaţie internaţională. În zilele de 20 şi 21 august este programată evaluarea competenţelor digitale.

Probele care vor tria candidaţii vor fi cele scrise, programate astfel:

24 august - limba şi literatura română;

25 august - limba şi literatura maternă;

26 august - proba obligatorie a profilului;

28 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Candidaţii vor sta cu emoţii până în ultima zi calendaristică de vară, adică 31 august, pentru că atunci vor fi afişate primele rezultate, până în ora 12.00. Contestaţiile se vor depune în intervalul orar 12.00 - 16.00, iar notele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Rezultate mai bune faţă de anul trecut, la nivel naţional

La nivel naţional, rezultatele din acest an la examenul de bacalaureat sunt superioare, cu peste 7% faţă de cele din aceeaşi sesiune a anului 2014 (59,25%) şi cu 12% faţă de cele din 2013 (54,4%). Judeţele fruntaşe din acest an sunt Cluj, unde 82,18% dintre candidaţi au promovat examenul, Braşov (78,74%), Bacău (78,34%), Sibiu (76,81%) şi Brăila (76,56%).

Singurele judeţe în care mai mult de jumătate dintre elevi au picat examenul sunt Giurgiu (36,06% promovabilitate), Ilfov (40,92%) şi Teleorman (42,73%).

În situaţia Brăilei, unde procentul de promovare este inferior celui de anul trecut, se mai regăsesc şi Gorj, Sălaj, Teleorman şi Giurgiu.

Cele mai multe medii de 10, respectiv nouă, s-au înregistrat în judeţul Timiş.


URL: http://www.obiectivbr.ro/bac-2015-promovabilitatea-la-braila-mai-mica-decat-anul-trecut_id105517
Sursa: Ziarul Obiectiv Vocea Brăilei
Data publicării 08/07/2015

Elevii de la «Murgoci» au nevoie de votul dumneavoastră!

 şase elevi de la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" participă la concursul de ştiinţe "Eroii Viitorului"

Elevii de la «Murgoci» au nevoie de votul dumneavoastră!

• copiii au găsit o modalitate ieftină şi nepoluantă de transport între Brăila şi Galaţi

Şase elevi de la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" s-au înscris la Concursul de Ştiinţe "Eroii Viitorului". Prin intermediul acestei competiţii, se doreşte identificarea viitorilor tineri inventatori capabili să aplice în mod creativ inovaţiile ştiinţifice pentru a implementa o soluţie ecologică.

Elevii brăileni: Dănuţ Valentin Dinu, Maria Teodora Stan, Cristian Creţeanu, Teodora Maria Ceangă, George Mircea Grosu şi Robert Ciochină au format echipa "Ecosim" şi au dezvoltat un proiect de cercetare. Folosindu-se de cunoştinţele şi abilităţile de fizicieni şi chimişti pe care le deţin, copiii şi-au imaginat o modalitate ieftină şi nepoluantă de transport între Brăila şi Galaţi, pe baza inducţiei electromagnetice. De menţionat că elevii sunt îndrumaţi de profesorul de fizică Manuela Gheorghiu şi profesorul de chimie Valentin Petrescu.


Proiectul acestora poate fi votat până în data de 17 iunie 2015, la adresa http://www.chemgeneration.com/ro/futureheroes/vota%C5%A3i-echipele.html .

Cele mai bune cinci proiecte stabilite în urma jurizării vor fi prezentate public. De asemenea, echipele finaliste vor avea posibilitatea de a lua parte la un program de sustenabilitate Innovation Playground.


URL: http://www.obiectivbr.ro/elevii-de-la-%C2%ABmurgoci%C2%BB-au-nevoie-de-votul-dumneavoastra_id104691
Sursa: Ziarul Obiectiv Vocea Brăilei
Data publicării 09/06/2015

Zilele Colegiului Naţional «Gh. M. Murgoci»

elevii participă la simpozioane şi concursuriZilele Colegiului Naţional «Gh. M. Murgoci»

De astăzi, Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci" îşi sărbătoreşte patronul spiritual cu o serie de evenimente la care actorii principali sunt elevii şcolii.

Astăzi, de la ora 9.00, sunt organizate simpozioane la disciplinele geografie şi ştiinţe. De la ora 13.00, la Casa Tineretului toţi elevii se vor bucura de un spectacol oferit de unii dintre colegii lor, îndrumaţi de profesoara Gabriela Bălan. De la ora 15.00, la sediul colegiului, va avea loc concursul "4Way Test", organizat în colaborare cu Clubul Rotary. 

Sâmbătă, de la ora 10.00, se va desfăşura Ziua Absolventului şi Concursul judeţean de limba engleză "Challenging the 8th Graders", organizat de catedra acestei discipline.


URL: http://www.obiectivbr.ro/zilele-colegiului-national-%C2%ABgh-m-murgoci%C2%BB_id103418
Sursa: Ziarul Obiectiv Vocea Brăilei
Data publicării 23/04/2015

Pagina 1 din 1 |   Salt la pagina

Orar
an şcolar 2018-2019
18.02.2019
   REVISTE ALE COLEGIULUI
   ELEVII PREMIANŢI AI COLEGIULUI
Proiect PlasticsFree
Zidul indiferenţei - Concurs de colectare selectivă
Concursul Regional
   CENTRU ACREDITAT

 

Date de contact

Bulevardul Independenţei, nr. 4, BRĂILA, BRĂILA
Cod poştal: 810019
Tel: +4(0239) 619 580
Fax: +4(0239) 619 580
E-mail: murgocibraila@yahoo.com
COLEGIUL NAŢIONAL
"GHEORGHE MUNTEANU MURCOGI"

© 2011 - 2019 Toate drepturile rezervate