Luni, 15 iulie 2019
  Un colegiu de elită, pregătind elita viitorului

Activităţi

ZILELE ŞCOLII-17-23 APRILIE 2018, COLEGIUL NAŢIONAL GH. M. MURGOCI BRĂILA

23 aprilie înseamnă pentru Colegiul Național  Gh. M. Murgoci , Brăila un moment de sărbătoare, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe fiind ocrotitorul spiritual a acestei instituții de învățământ, care va împlini în anul viitor un centenar de existență, o instituție  recunoscută prin excelență și performanță  în educație.

Activitățile prilejuite de acest moment au fost numeroase, de la concursuri la serbări școlare, reunite sub genericul Zilele Școlii.

Profesorii de istorie, Ștefan Aftodor și Alina Vlad, au coordonat cele două secțiuni ale Concursul interdisciplinar Cultură și civilizație în România, faza locală:  Monografii istorice locale-cu tema Patrimoniul Brăilei. Castelul de apă și Mentalități culturale și cercetare sociologică-cu tema Spirala sărbătorilor.

Acestea au presupus elaborarea unor portofolii de cercetare științifică, studii de caz. Etapa națională a concursului se va desfășura în perioada 2 - 6 iunie, 2018, la Galați, la care vor participa 6 elevi ai Colegiului: Dragomir Nicușor,   Batog Ana-Maria, Cotigă Ana-Maria, clasa a XI-a G și Smeu Casandra, Ciroiu  Florența, Ștefan Andreea, clasa  a X-a E.

Tot în cadrul Zilelor Școlii, Ana Coman, prof. dr. limba și literatura română, coordonatoarea Concursului Regional cu participare națională Testul celor 4 întrebări,  ediția  a VI-a, competiție organizată în parteneriat cu Clubul Rotary Brăila, împreună cu Ovidiu Dimofte, asistent guvernator Club Rotary România și Republica Moldova, au prezentat în cadrul unor sesiuni interactive formula de desfășurare a competiției, lansând prima etapă a acestuia, cea a elaborării eseurilor care dezbat dileme morale.

Faza finală a Concursului din 5 mai 2018 va reuni participanți din 12 județe ale țării.

Serbarea de pe Esplanada Dunării din 23 aprilie, organizată de prof. Gabriela Bălan,  la care invitați de onoare au fost: Viorel Marian Dragomir -Primarul orașului, Doinița Ciocan-Viceprimar, Alexandru Jantea-Viceprimar, Iulian Francisk Chiriac, Președintele Consiliului Județean, Dan Mihai Gheorghiță, Inspector școlar general adjunct, Directorii Școlii, a demonstrat spiritul creativ al elevilor Colegiului manifestat prin cântec, dans și artă dramatică.


În cuvântul Domniei Sale, prof. direct. al Colegiului Național Gh. M. Murgoci, Mihaela Florina Giurcă, a subliniat faptul că:

,,Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, este un moment de bucurie, de emoție, de înaltă întâlnire, de recunoștință pentru frumusețea spiritului ce se clădește în pace prin trudă și sacrificiu sub blândă mângâiere divină în școala noastră. ”

evidențiind, de asemenea, că:

            ,,Se cuvine să-i  lăudăm pe  elevii noștri merituoși, cu rezultate excepționale la învățătură, la olimpiadele și concursurile școlare județene și naționale, din cadrul tuturor disciplinelor, să-i lăudăm  și să le mulțumim profesorilor  coordonatori pentru efort, rezistență și perseverență. Discreția plecăciunii noastre e semnul unei recunoașteri profunde.

            Admir sufletele care se jertfesc în fiecare clipă pentru binele curat al tinerilor pe care-i formează, fiind convinsă că personalitățile împlinite în timp înseamnă jertfă.”

urând invitaților:

          "în zi de sărbătoare să vă bucurați mereu de cuvântul rostit cu mângâiere, de simplitatea zâmbetului care arată cât de ușor este să fii om”


 

Orar
an şcolar 2018-2019
18.02.2019
   REVISTE ALE COLEGIULUI
   ELEVII PREMIANŢI AI COLEGIULUI
Proiect PlasticsFree
Zidul indiferenţei - Concurs de colectare selectivă
Concursul Regional
   CENTRU ACREDITAT

 

Date de contact

Bulevardul Independenţei, nr. 4, BRĂILA, BRĂILA
Cod poştal: 810019
Tel: +4(0239) 619 580
Fax: +4(0239) 619 580
E-mail: murgocibraila@yahoo.com
COLEGIUL NAŢIONAL
"GHEORGHE MUNTEANU MURCOGI"

© 2011 - 2019 Toate drepturile rezervate