Luni, 23 aprilie 2018
  Un colegiu de elită, pregătind elita viitorului

Activităţi extraşcolare

alegeţi anul şcolar din listă

An şcolar 2012-2013

HALOWEEN

Elevii Colegiului National “ Gh. M. Murgoci” au organizat  diferite activitati cu ocazia  sarbatorii de Halloween.  Deşi e o sărbătoare de import, la colegiul noastru Halloween-ul a devenit tradiţie pentru elevi care studiaza lb. engleza şi  prilej de a întări relaţiile de prietenie între elevi şi de a le crea amintiri plăcute pentru toată viaţa.
       Conform tradiţiei, unele popoare sărbătoresc Halloween-ul în noaptea de 31 octombrie, alţii în noaptea de 1 noiembrie. Haloween-ul e o sărbătoare a popoarelor nordice, de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic şi protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” , ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
      Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților.
     Termenul Halloween reprezintă o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even („evening”), adică noaptea dinainte de „All Hallows”. Până în secolul al XX-lea, ea era scrisă și „Hallowe’en”, eliminând „v”-ul și scurtând cuvântul. Deși sintagma All Hallows apare în engleza veche (ealra hālgena mæssedæg, „sărbătoarea tuturor sfinților”), conform Oxford English DictionaryAll-Hallows-Even a fost atestat abia la 1556.
      La  Colegiului National “ Gh. M. Murgoci” sărbătoarea a debutat cu o expozitie  de masti  pe această temă, realizata de elevii clasei a VII-a A.
    Miercuri 31 octombrie 2012 intre orele 17.30 - 20.30 elevii cei mai mici ai colegiului (clasele a V-a A si B) au organizat o petrecere cu aceasta ocazie. Sub indrumarea profesorilor organizatori Craciun Mariana si  Nicolae Rosana,   elevii au confectionat decoratiuni, au creat invitatii , au pregatit clasele  pentru petrecerea de Halloween. Invitatii au fost profesorii  care predau la aceste clase, conducerea scolii, parintii si 6 elevi de la clasa a VII-a A, reprezetand juriul.  Activitatea a început cu o paradă a costumelor - vrăjitoare, piraţi, mumii, stafii, drăcuşori şi alte personaje, care a impresionat plăcut participanţii. Nu au lipsit nici lanternele din dovleci ciopliţi, care mai de care mai ingeniose.  Atmosfera a fost plăcută pentru că au avut loc şi diferite concursuri distractive specifice  acestui eveniment  – The Spookiest Costume  Bobbing Apples, Hit the Bucket, The Best Mummy.
    Pe lânga concursurile de costume și cele specifice Halloween-ului a mai fost organizată o tombolă la care elevii au câștigat obicte  constând în brelocuri, măști, obiecte de decor, dar și dulciuri. Joi, 1 noiembrie 2012 intre 17.30 si 20.30 elevii clasei a VII-a A au sarbatorit evenimentul in sala lor de clasa  cu placinta de dovleac, participand la cateva concursuri – The Original Mask , The Funniest Joke, Jack-o’-lanterns, The Best Horror Words from the Film. Cele mai frumoase măşti au fost premiate de  juriul ales dintre cei prezenţi, cu diplome şi dulciuri, conform tradiţiei.
    Vineri, 2 noiembrie 2012, elevii  clasei a X-a B au organizat pentru boboci - clasa a IX-a B,   Halloween Party, dand viață unor personaje specifice acestei sărbători, precum: monștri, mumii, pirati, vampiri sau zombi.
    Desi suna infricosator,  Halloween e o colorata serbare-carnaval, prilej de distractie si de petrecere, asteptat cu nerabdare  de elevii colegiului nostu. 

                                                                                                                                                                                                                             prof. lb.engleza Craciun Mariana

 

 
 
 
 
 

 DECERNAREA DIPLOMELOR CAMBRIDGE YLE, KET, PET

 La Colegiul National ,,Gh. M. Murgoci” in ultimii doi ani, intr-un  cadru festiv, s-au decernat diplomele sosite de la Universitatea Cambridge! A fost un moment de bilant dar si de bucurie pentru toti candidatii si parintii prezenti la eveniment. Nivelul lor foarte bun de cunoastere a limbii engleze este acum certificat si de o diploma international. Iata-i pe acesti elevi mandri de diplomele venite de la Cambridge, recunoscute international si cu valabilitate permanenta.

      Credem ca sustinerea unor examene internationale inca de la o varsta frageda motiveaza elevul sa continue studiul limbii engleze si reprezinta o familiarizare cu formatul acestora. De aceea, va incurajam sa continuati pe ierarhia examenelor Cambridge pana la PCE- nivelul cerut de majoritatea universitatilor si angajatorilor din intreaga lume! 

    FELICITARI tuturor celor care au sustinut examenele Cambridge!!!!! Acum, va puteti mandri cu diploma de la prestigioasa universitate!

 

 EXAMENELE CAMBRIDGE YLE, KET, PET

”Investitia in educatia copilului este cea mai sigura investitie” 
“O limba straina creeaza oportunitati pe viata”

   Examenele Cambridge de engleză generală, organizate de Universitatea Cambridge ESOL, Marea Britanie,  sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiază engleza si sunt recunoscute pentru studiu sau angajare.
    Examenele Cambridge sunt echivalate pe Scala Comuna Europeana  de referinţă pentru limbi străine, publicată de Consiliul Europei.
    Colegiul National ,,Gh. M. Murgoci” este centru de examen Cambridge pentru YLE (Young Learners English), KET (Key English Test) şi PET (Preliminary English Test) din iunie 2011 cu acordul Consiliului Britanic, care deleagă evaluatori pentru proba de Speaking (Vorbire) şi monitori pentru cele de Listening (Ascultare) şi Reading and Writing (Citire şi scriere). Lucrările de la probele de Listening, Reading and Writing se secretizează şi se trimit spre corectare la Universitatea Cambridge ESOL.

EXAMENE

YLE
Young Learners English

KET
Key English Test

PET
Preliminary English Test

Ce reprezintă?

Certificat Cambridge,vârstă 8-12 ani.
3 nivele:
- Starters (clasa a IIIa)
- Movers (clasa a IVa)
- Flyers (clasa a Va)

Examen pentru copiii care au un nivel de limba engleză elementar(cls V-VI) -A2,conform Cadrului Comun European pentru limbi străine al UE.

Examenul PET se adresează copiilor care au un nivel de limba engleză mediu (cls VII) şi corespunde nivelului B1 al Cadrului Comun European pentru limbi străine al UE.

Probe

1. Reading and Writing;
2. Listening;
3. Speaking;

1. Reading and Writing 1h 10min
2. Listening 30 min
3. Speaking 10 min

1. Reading and Writing
2. Listening
3. Speaking

Certificat

Candidaţii primesc un certificat cu 1 până la 5 steme, în funcţie de rezultatul testului ceea ce îi stimulează să continue.

Certificate ESOL KET cu valabilitate nelimitată sunt oferite candidaţilor care obţin calificativul: "admis""admis cu merit"sau"admis cu distinctie".

Certificatele ESOLPET cu valabilitate nelimitată sunt oferite candidaţilor care obţin calificativul: "admis", "admis cu merit"sau"admis cu distinctie" .

DE CE SA SUSTINEM EXAMENE CAMBRIDGE?

  • Este cel mai bun mod de a evalua progresul copiilor in studiul limbii engleze
  • Reprezinta un prim contact pozitiv cu un examen international
  • Stimuleaza copilul sa-si dezvolte cunostintele de limba engleza, dar si sa castige incredere in sustinerea examenelor
  • Teste de inalta calitate, riguroase si standardizate
  • Probele de citire, scriere si ascultare din cadrul testului sunt corectate in Marea Britanie
  • Puteti vedea cu exactitate care este nivelul de limba engleza al copilului dumneavoastra si ii puteti monitoriza progresul – testele sunt aliniate la Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbile Moderne (CERF), documentul international care descrie competentele lingvistic

Cele trei examene YLE (Starters, Movers, Flyers) testează cunoştinţele de la nivelul de bază A1 pe Scala Comună Europeană. Celelalte două examene din seria principală, KET şi PET, testează şi ele cunoştinţele de engleză de la nivelul de bază, dar KET - nivel A2 pe Scala Comuna Europeana, iar PET – nivel B1.

 

 Pagina 1 din 1 |   Salt la pagina

   REVISTE ALE COLEGIULUI
   ELEVII PREMIANŢI AI COLEGIULUI
Proiect PlasticsFree
Zidul indiferenţei - Concurs de colectare selectivă
Concursul Regional
Orar
an şcolar 2017-2018
12.02.2018
   CENTRU ACREDITAT
   Ştiri

   Evenimente

   Informaţii utile 

Date de contact

Bulevardul Independenţei, nr. 4, BRĂILA, BRĂILA
Cod poştal: 810019
Tel: +4(0239) 619 580
Fax: +4(0239) 619 580
E-mail: murgocibraila@yahoo.com
COLEGIUL NAŢIONAL
"GHEORGHE MUNTEANU MURCOGI"

© 2011 - 2018 Toate drepturile rezervate